Dietetyk
796 019 500
Dietetyk kliniczny. Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu na kierunku żywienie człowieka i dietetyka. Uzupełnieniem jej edukacji są kursy i szkolenia z zakresu dietetyki klinicznej obejmującej szczególnie zaburzenia pracy jelit. W swojej pracy zajmuje się w szczególności żywieniem w problemach jelitowych i zaburzeniach mikrobioty jelit, takimi jak np. zaparcia, biegunki, wzdęcia, IBS, SIBO, IMO, LIBO. Prowadzi także osoby z insulinoopornością i innymi zaburzeniami hormonalnymi, a także dietę w prewencji i leczeniu chorób cywilizacyjnych (nadciśnienie, miażdżyca, cukrzyca, zespół metaboliczny).
W swojej pracy kieruje się sumiennością, dobrem Pacjenta i jego możliwościami. Jej celem jest wprowadzenie indywidualnej diety, która będzie realna do zastosowania w życiu codziennym i pozwoli na poprawę samopoczucia. Udziela porad w zakresie zdrowego odżywiania, zdrowej redukcji masy ciała, żywienia w problemach jelitowych, diety w SIBO, IMO, LIBO, ISB żywieniu w problemach hormonalnych.
Specjalizacje: