Składniki:

  • 20 g (4 łyżeczki) Budyniu w proszku, śmietankowego lub waniliowego
  • 40 g (4 łyżki) Erytrolu 
  • 50 g (1 sztuka) Jajka
  • 75 g (pół małego kubka) Jogurtu naturalnego
  • 15 g (pół garści) rodzynek
  • 250 g (1 kostka) mielonego twarogu
  • 10 g (1 łyżeczka) skórki pomarańczowej
  • 0,5 g (kilka kropli) aromatu pomarańczowego


Przygotowanie:
Oddzielić żółtka od białek i zmiksować żółtka z erytrolem. Następnie dodać do masy twaróg, jogurt oraz budyń. Dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę z odrobinę soli. Połączyć masę serową z pianą z białek, a następnie dodać rodzynki, aromat oraz skórkę pomarańczową.
Masę przełożyć do papilotek sylikonowych i piec w piekarniku w 180 stopniach około 20-30 minut.