Składniki:

  • Bulion warzywny - 1 szklanka (240 g)
  • Cebula - 1 mała sztuka (50 g)
  • Oliwa z oliwek - 1 łyżka (10 g)
  • Papryka czerwona - 1 mała sztuka (130 g)
  • Passata pomidorowa - 5 łyżeczek (50 g)
  • Przecier pomidorowy - 1 łyżka (15 g)
  • Ryż basmati - pół woreczka (50 g)
  • Ser śmietankowy niskotłuszczowy - 5 łyżeczki (50 g)

Sposób przygotowania:
Paprykę i cebulę obrać, oczyścić z gniazda nasiennego, pokroić w cząstki i wrzucić do misy. Posiekać 10 sekund/obroty 5. Masę zgarnąć na dno pojemnika. Dodać oliwę, szklankę wody, passatę i przecier. Doprawić oregano, solą, pieprzem. Dodać gorący bulion (można użyć kostki rosołowej oraz wody). Wsadzić wkład do gotowania i odważyć ryż. Filety pokroić w cieńsze plastry, doprawić wedle uznania i ułożyć na wkładach do gotowania na parze na papierze do pieczenia. Ustawić sprzęt na 35 minut/obroty 1/110 stopni. i parować. Na koniec do sosu dodać serek i wymieszać 30 sekund/prędkość 3. Mięso podawać z ryżem i sosem.