Składniki :
- filet z kurczaka
- papryka czerwona, zielona i żółta
- cebula
- cukinia
- jogurt naturalny 3 łyżki
- oliwa z oliwek
- ocet jabłkowy
- czosnek 1 ząbek
- ulubione przyprawy: pietruszka, bazylia, oregano, tymianek, rozmaryn, koperek, sól, pieprz, pieprz ziołowy

 

Kurczaka, cebulę, papryki i cukinię pokroić na kawałki. Oliwę, czosnek przeciśnięty przez praskę, ocet, jogurt i przyprawy wymieszać. Powstałą marynatę wlać do miski z przygotowanym mięsem i warzywami, marynować okolo 1h lub dłużej.Na patyczki do szaszłyków nadziewać na przemiennie cukinię, cebulę, mięso i paprykę. Opiekać na grillu około 20 minut obracając co jakiś czas, aż do zarumienienia mięsa.