Składniki :
- kostka tofu
- papryka czerwona, zielona i żółta
- pieczarki
- cebula
- cukinia
- jogurt naturalny 3 łyżki
- oliwa z oliwek
- ocet jabłkowy
- czosnek 1 ząbek
- ulubione przyprawy: pietruszka, bazylia, oregano, tymianek, rozmaryn, koperek, sól, pieprz, pieprz ziołowy

 

Tofu pokroić w kostkę, pieczarki obrać, cebulę, papryki i cukinię pokroić na kawałki. Oliwę, czosnek przeciśnięty przez praskę, ocet, jogurt i przyprawy wymieszać. Powstałą marynatę wlać do miski z przygotowanym tofu i warzywami, marynować okolo 1h lub dłużej. Na patyczki do szaszłyków nadziewać na przemiennie cukinię, pieczarki, cebulę, tofu i paprykę. Opiekać na grillu około 20 minut obracając co jakiś czas.