Jaja faszerowane awokado
Przepis na imprezę w wersji fit
Składniki:
- jajka (5 sztuk)
- 1 dojrzałe awokado
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- łyżeczka soku z limonki
- 2 łyżki szczypiorku
- ząbek czosnku
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo. Obrać i przekroić na pół. Usunąć żółtko i wyciąć trochę białka, tak by powstała rynienka. Usuniętą część pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę, awokado przeciąć na pół, usunąć pestkę i wyjąć miąższ. Wymieszać awokado z czosnkiem i wnętrzem jajka, skropić sokiem z limonki. Dodać jogurt, doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Farsz nałożyć do połówek jajek. Udekorować szczypiorkiem.
Autor: Barbara Adamczak
Dodaj swój komentarz