Pieczone bataty z farszem z indyka
Bataty z dodatkiem indyka w pomidorowym sosie i mozzarelli
Składniki na 2 porcje
- 1 średni batat
- 200g mięsa mielonego z indyka
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 200g passaty pomidorowej
- 2 plastry mozzarelli
- ulubione przyprawy
Batata umyć i przekroić na pół. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec około 20-30 min aż do momentu, aż batat będzie miękki (można kontrolować drewnianym patyczkiem). Mięso udusić z dodatkiem oliwy i passaty na patelni, doprawić do smaku wedle uznania. Wyjać z piekarnika bataty, wydrążyć środek tak, by zostawić ok centrymetr batata przy skórce z każdej strony i wymieszać miąższ z farszem mięsnym. Przełożyć do wydrążonych batatów i położyć plastry mozzarelli.
Dodaj swój komentarz