Składniki:

  • ser twarogowy półtłusty 2 plastry (40g)
  • erytrol 1-2 łyżeczki (5-10g)
  • wiórki kokosowe 2 łyżeczki (6g)
  • jajo
  • woda 9 łyżek (90g)
  • kakao w proszku pół łyżeczki (2g)
  • budyń waniliowy (bez cukru) 1 opakowanie (40g)
  • masło orzechowe łyżeczka (10g)

Sposób przygotowania:

Twaróg wymieszać z erytrolem i wiórkami kokosowymi. Jajo roztrzepać z wodą, kakao i proszkiem budyniowym. Na dobrze rozgrzaną patelnię ( bez dodatku tłuszczu) wylać masę naleśnikową, smażyć z obu stron delikatnie przewracając (ciasto jest delikatne). Z podanej porcji wychodzą 2 naleśniki. Na gotowe naleśniki wyłożyć przygotowany wcześniej twarożek, zawinąć i posmarować masłem orzechowym.

*Wartość energetyczna potrawy to 350 kcal

autor: Marcelina Zygmunt

Smacznego :)