Naleśniki z kokosowym twarożkiem i masłem orzechowym
Słodkie śniadanie w formie budyniowych naleśników
Składniki:
- ser twarogowy półtłusty 2 plastry (40g)
- erytrol 1-2 łyżeczki (5-10g)
- wiórki kokosowe 2 łyżeczki (6g)
- jajo
- woda 9 łyżek (90g)
- kakao w proszku pół łyżeczki (2g)
- budyń waniliowy (bez cukru) 1 opakowanie (40g)
- masło orzechowe łyżeczka (10g)
Sposób przygotowania:
Twaróg wymieszać z erytrolem i wiórkami kokosowymi. Jajo roztrzepać z wodą, kakao i proszkiem budyniowym. Na dobrze rozgrzaną patelnię ( bez dodatku tłuszczu) wylać masę naleśnikową, smażyć z obu stron delikatnie przewracając (ciasto jest delikatne). Z podanej porcji wychodzą 2 naleśniki. Na gotowe naleśniki wyłożyć przygotowany wcześniej twarożek, zawinąć i posmarować masłem orzechowym.
*Wartość energetyczna potrawy to 350 kcal
autor: Marcelina Zygmunt
Smacznego :)
Dodaj swój komentarz