Burger z indyka w grahamce
fast food w wersji fit
Składniki:
- 1 grahamka
- 120-170g mięsa mielonego z indyka
- 1 jajo
- 1 łyżeczka oliwy
- 1 łyżka otrębów owsianych lub siemienia lnianego
- plaster żółtego sera
- kilka plastrów pomidora
- kilka plastrów ogórka kiszonego
- kilka liści sałaty/rukoli
- łyżeczka ketchupu
- łyżeczka musztardy
- przyprawy
Mięso wymieszać z jajkiem i otrębami/lnem oraz przyprawami (sól, pieprz, ulubione przyprawy). Uformować kotleta i smażyć na patelni z oliwą z obu stron. Bułkę przekroić na pół, położyć ser i zapiec chwilę w piekarniku do roztopienia. Spód bułki posmarować musztardą, położyć sałatę, warzywa, mięso, dalej pozostałe dodatki i ketchup, przykryć drugą połówką bułki.
Dodaj swój komentarz