Zimowe przepisy - Sernik z pomarańczową nutą
zimowy deser
Składniki:
- 20 g (4 łyżeczki) Budyniu w proszku, śmietankowego lub waniliowego
- 40 g (4 łyżki) Erytrolu
- 50 g (1 sztuka) Jajka
- 75 g (pół małego kubka) Jogurtu naturalnego
- 15 g (pół garści) rodzynek
- 250 g (1 kostka) mielonego twarogu
- 10 g (1 łyżeczka) skórki pomarańczowej
- 0,5 g (kilka kropli) aromatu pomarańczowego
Przygotowanie:
Oddzielić żółtka od białek i zmiksować żółtka z erytrolem. Następnie dodać do masy twaróg, jogurt oraz budyń. Dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę z odrobinę soli. Połączyć masę serową z pianą z białek, a następnie dodać rodzynki, aromat oraz skórkę pomarańczową.
Masę przełożyć do papilotek sylikonowych i piec w piekarniku w 180 stopniach około 20-30 minut.
Dodaj swój komentarz