Składniki:

  • 2 placki lawasz (można użyć tortille)
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1/2 małej cebuli
  • 4 łyżki kukurydzy
  • 1 garść rukoli
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 ogórek kiszony
  • 2 łyżeczki serka śmietankowego
  • opcjonalnie kilka kawałków ostrej papryczki lub kaparów

Jajka ugotować, zmiksować z kukurydzą, tuńczykiem odsączonym z zalewy, musztardą, ogórkiem kiszonym i cebulą. Doprawić wedle uznania solą i pieprzem. Nagrzać piekarnik do 150 stopni i wsadzić na około 2 minuty placki. Po wyjęciu posmarować je serkiem śmietankowym, położyć rukolę i pastę z tuńczyka, zawinąć. Ponownie podgrzać w piekarniku 2-3 minuty na chwilę przed podaniem lub spożyć na zimno.