10 porcji po 270 kcal

Składniki

Twaróg sernikowy - 1000 g - 1 opakowanie 
Biszkopty - 120 g - 1 mała paczka 
Truskawki świeże/mrożone - 500 g - porcja
Galaretka truskawkowa - 75 g - opakowanie
Żelatyna - 16 g - 2 łyżki
Mleko - 110 g - 1/2 szklanki
Śmietanka 30% - 150 g - 15 łyżek
Ksylitol/erytrol 150 g - 3/4 szklanki
Aromat waniliowy 1 g - kilka kropel

Sposób przygotowania
Galaretkę przygotować według przepisu, odstawić. Biszkoptami wyłożyć tortownicę. Mleko zagotować, zdjąć z ognia i rozpuścić wcześniej namoczoną żelatynę. Substancję słodzącą, twaróg, śmietankę i aromat wymieszać. Przestudzona żelatynę zahartować kilkoma łyżkami masy twarogowej, następnie wymieszać z resztą składników. Dodać pokrojone truskawki (kilka sztuk zostawić do dekoracji), delikatnie wymieszać i wylać do tortownicy. Włożyć do lodówki na pół godziny, następnie ozdobić truskawkami, wylać na wierzch galaretkę i wstawić ponownie do całkowitego stężenia.