31 maj 2021
Naleśniki budyniowe z twarogiem, daktylami, czekoladą i kiwi
deser
Składniki:
- budyń 1 opakowanie
- woda/mleko 9 łyżek
- jajo 1 sztuka
- twaróg 1/2 opakowania
- jogurt naturalny 3 łyżki
- suszone daktyle 5 sztuk
- gorzka czekolada 3 kostki
- kiwi 1 sztuka
- erytrol lub miód do smaku (opcjonalnie)
Jajo, proszek budyniowy i mleko/wodę roztrzepać na gładką masę i usmażyć naleśniki (2 małe sztuki). Twaróg wymieszać z jogurtem, posiekanymi daktylami i kawałakmi czekolady. Opcjonalnie dosłodzić erytrolem lub miodem. Faszerować naleśniki, na wierzchu ułożyć plstry kiwi i opcjilanie posypać startą czekoladą.
Dodaj swój komentarz