Szparagi w szynce parmeńskiej
Szybki przepis na śniadanie, kolację lub spotkanie ze znajomymi :)
Piątek po południu, czyli jedną nogą wkraczamy w długi weekend
Dzisiaj wszyscy żyją już majówką i grillowaniem, a więc podrzucam szybki przepis, który możecie śmiało wykorzystać w tym okresie
Świetnie sprawdzi się na śniadanie, kolację lub właśnie na grillu
Szparagi w szynce parmeńskiej:
Składniki:
50g - 1/2 opakowania - szynki parmeńskiej (lub np. szwarcwaldzkiej)
10 g - 1 łyżka - oliwy z oliwek
300 g - 10 sztuk - szparagów
sól, pieprz
Przygotowanie:
Szparagi umyć, oczyścić z części niejadalnych odłamując zdrewniałe końcówki. Szynkę podzielić wzdłuż tak, by powstało 10 kawałków, i owinąć szparagi. Skropić oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 8-10 minut.
Można też przygotować danie na patelni albo nawet na grillu
Co prawda szparagi nie są jeszcze najtańsze ale zdecydowanie warto spróbować ich w połączeniu z szynką dojrzewającą
Miłego piątku i udanej majówki!
P.S. Nie polewamy piwem kiełbasy na grillu
Michał Mossakowski - dietetyk sportowy wrocław, dietetyk kliniczny wrocław, wrocław dietetyk, wrocław dietetyk kliniczny, wrocław dietetyk sportowy, wrocław psychodietetyk, psychodietetyk wrocław, dobry dietetyk wrocław, insulinooporność dietetyk tyniec mały, hashimoto dietetyk tyniec mały, niedoczynność tarczycy dietetyk tyniec mały, trójbój dieta, pływanie dieta, mma dieta, mma dietetyk wrocław, dietetyk tyniec mały, dietetyk tyniec, tyniec mały dietetyk, dietetyk kliniczny tyniec mały, dietetyk sportowy tyniec mały
Komentarze zostały wyłączone dla tego wpisu.