Składniki (około 6-8 porcji):

  • 200g kaszy pęczak
  • 400g mięsa mielonego z indyka
  • 400g sera feta
  • 1 łyżka oliwy
  • 3 jajka
  • 1 cukinia
  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • 10 szparagów

Kaszę ugotować. Ze szparagów, cukinii, cebuli oraz papryki usunąć części niejadalne. Warzywa pokroić w małą kostkę (zostawiając 2-3 szparagi do dekoracji). Poddusić mięso mielone wraz z warzywami na patelni z oliwą. Ugotowaną kaszę dokładnie wymieszać z jajkami, serem feta oraz duszonym mięsem z warzywami (jeśli powstał sos podczas duszenia, starać się przełożyć masę bez płynu). Doprawić wedle uznania. Przełożyć masę do naczynia żaroodpornego. Wierzch udekorować szparagami. Piec około 60 minut w 180 stopniach bez przykrywki.