Muffiny jajeczne z porem i szparagami
sezonowy przepis na pyszne śniadanie
Na 5 sztuk potrzebne jest:
- 250g (5 sztuk) jajek
- 125g (5 sztuk) szparagów
- 5g (1ł yżeczka) oliwy
- 50g (1 kawałek) papryki
- 25g (1 kawałek) pora
Pora posiekać w pióra a paprykę pokroić w kostkę. Ze szparagów usunąć zdrewniałe końce odłamując je, następnie pokroić szparagi w około 1-centymetrowe plastry. Miękkie końcówki zostawić. Poddusić warzywa (poza końcówkami szparagów) na patelni z dodatkiem oliwy, przełożyć je do foremek na muffinki. Jaja roztrzepać z przyprawami (np. solą i pieprzem), masę wlać do foremek, na wierzchu ułożyć końcówki szparagów. Zapiekać 20 minut w 200 stopniach.
Dodaj swój komentarz